Categorie├źn
cultuur

Drie musea in Warschau waar je naartoe moet

De Poolse hoofdstad Warschau heeft een mooi aanbod van musea, van de bijzondere geschiedenis van de stad tot moderne kunst. Ik heb drie favoriete musea die ik graag met jullie wil delen.

Prachtige Poolse kunst, het nationaal museum

Dit is mijn absoluut favoriete museum, waar ik regelmatig naar terug ga. Je komt binnen in een grote hal met indrukwekkende trappen. Het nationaal museum heeft voor ieder wat wils, van religieuze kunst tot Rembrandt. Mijn favoriete vleugel hangt vol met Poolse kunst: Matejko, Boznanska en Mehoffer. Naar Stanczyk van Jan Matejko, blijf ik terugkomen. Het schilderij van de beroemdste Poolse hofnar kan ik naar blijven kijken.

Het leven onder communisme, het PRL museum

Mijn moeder vertelt mij weleens hoe het in haar jeugdjaren was om te leven onder communisme. De voedselbonnen, de lange rijen, de kleine appartementen. Je kunt het zelf ervaren in het kleine PRL museum, waar je weer terug gaat naar communistisch Polen.

De Joodse geschiedenis in het Polin museum

Gebouwd op de plek waar de Joodse ghetto in Warschau stond, staat een prachtig groot museum over de duizendjarige geschiedenis van jodendom in Polen. Hoogtepunt van het museum is een prachtige replica van een houten synagoge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *