Categorieën
Uncategorized

Over mij

Wie kent het niet, de wens om eens te beginnen met een eigen blog. Waar je je verhalen over reizen, de politiek of gewoon je hobby kwijt kan. Al jaren had ik het erover dat ik weleens een website wil starten waar ik mijn tips voor Polen kwijt zou kunnen.

In Gdansk, de stad waar mijn opa woont.


Voor wie me niet kent, ik ben Caroline, 28 jaar en heb een Nederlandse vader en Poolse moeder. Waar mijn klasgenootjes elke zomer naar de camping in Zuid-Frankrijk gingen, ging de familie Verduin-Kowalska elke zomer naar het Poolse stadje Gdansk. Daar waar mijn opa en oma wonen.

Net zoals die twee weken op de camping, waren de twee weken Polen altijd hetzelfde. Alleen gingen wij in een volle Eurolines bus voor 18(!) uur richting onze bestemming, terwijl de Franse kampeerliefhebbers in een auto de Route de Soleil afreden. Elke vakantie gingen we naar de zee in Sopot, sjokten we door de enorme winkelcentra en speelden we uren in de tuin.

De ‘extended family’ in de tuin van onze jeugd.

Eigenlijk pas later, toen ik studeerde, wilde ik meer van Polen zien en ging ik naar Krakau, Zakopane en Warschau. Pas toen ik mijn vriend ontmoette, ook half-Pools en met een Poolse oma (babcia) wonend in Warschau, begon het pas echt. Nu bijna 5 jaar later zijn de plekken die we hebben bezocht niet meer op twee handen te tellen: Poznan, Wroclaw, Łódź, Bialystok, Bialowieza, Zielona Góra en nog veel meer.

Er is nog genoeg te beleven, dus elke zomer zijn er weer een aantal nieuwe plekken om te ontdekken. En nu heb ik een plekje om de foto’s, verhalen en lekkerste eettips te delen.

Laat vooral een reactie achter met jouw tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *